Nacional

La nota de tall en ortografia per entrar a la Policia Nacional és d’un 3,5

De tots és ben sabut que per aprovar un examen o superar unes oposicions la nota de tall com a mínim ha de ser d’un 5, el que tots hem dit sempre un aprovat raspadet. Però ara la Policia Nacional espanyola ha decidit rebaixar-ho.

Els opositors a la XXXVII promoció d’escala bàsica al cos de la Policia Nacional espanyola, tan sols hauran d’arribar a un 3,5 en ortografia i un 5 en la resta de coneixements. Amb aquestes perspectives per a la nova promoció, caldrà veure com redactaran els informes o les sancions.

El motiu de la rebaixa en la puntuació ha estat perquè molts dels opositors han presentat denúncies per considerar que la prova d’ortografia era absurda, preguntaven coses que, segons ells,  molts universitaris potser tampoc sabrien.

En la prova se’ls demanava indicar si les 100 paraules que els hi proposaven eren correctes o no. Entre elles: biceps – bíceps, abrecarta – abrecartas o espreso – expreso. També hi havia paraules que no estan incloses en el Diccionari de la Reial Acadèmia de la Llengua espanyola, però que tots utilitzem habitualment, com: outlet, desfibrilar o prepagament i que els opositors donaven com bones quan eren considerades incorrectes.

La decisió de la Policia Nacional ha estat baixar la nota de tall a un 3,5. Suposem que per presentar-se a les oposicions a Policia Nacional, els opositors hauran fet un curs on deu haver-hi una assignatura anomenada ortografia i no confiar en l’ortografia de carrer.