Internacional

L’actor Alec Baldwin mata accidentalment a la directora de fotografia durant el rodatge d’una pel·lícula.


L’actor nord-americà Alec Baldwin va matar ahir accidentalment a la directora de fotografia de la pel·lícula que estaven rodant a Santa Fe a Nou Mèxic. Segons ha informat l’oficina del Sheriff del Comtat de Santa Fe, Baldwin va disparar una “arma de foc de suport” en la pel·lícula Rust, matant a la directora de fotografia, Halyna Hutchins de 42 anys i ferint al director Joel Souza de 48 anys.

Alec Baldwin de 63 anys es va poder veure angoixat i plorant pel que acabava de passar, ja que ell es pensava que l’arma era de fogueig. La directora de fotografia Hutchins va morir a l’Hospital de la Universitat de Nou Mèxic en Alburquerque i el director Souza va quedar ingressat en un altre centre hospitalari.

Ara l’Oficina de Sheriff ha obert la corresponent investigació per determinar si realment va ser un accident. De moment no s’han presentat càrrecs contra Alec Baldwin que va declarar voluntàriament quan va ser cridat.

El sindicat d’Actors de Cine-Federació Estatunidenca i el sindicat Duncan Crabtree-Irlanda, han emès un comunicat

“Estem devastats per aquesta tràgica notícia. Els nostres cors estan amb la família de la directora de fotografia Halyna Hutchins, qui va morir, i amb el director Joel Souza, qui està ferit i hospitalitzat. Aquesta és encara una recerca activa i encara no tenim tots els fets. Continuarem treballant amb la producció, els altres sindicats i les autoritats per a investigar aquest incident i entendre com evitar que una cosa així torni a succeir”.