Nacional

L’Aeroport de la Seu d’Urgell va estrenar ahir una línia de vols regulars a Madrid


L’Aeroport de la Seu d’Urgell va estrenar ahir una línia de vols regulars amb Madrid, el que va suposar el retorn de l’aviació comercial a aquest aeroport pirinenc, després de sis anys d’inactivitat. El primer viatge el va fer un avió d’Air Nostrum, amb 42 passatgers.

L’aeroport de la Seu d’Urgell finançat entre el govern andorrà i el de la Generalitat de Catalunya oferirà dos vols en cada sentit a la setmana amb una duració d’una hora i poc més, el que suposa un estalvi d’unes cinc hores si ho comparem amb el que fins ara havien de fer els viatgers des del Pirineu fins a Madrid, baixar a Barcelona o Lleida i agafar un vol o un tren d’alta velocitat.

Fins ara els vols comercials entre la Seu i la resta de l’Estat no es podien fer per la manca d’un sistema de vol instrumental que assegurés els enlairaments i aterratges en un aeroport amb poca visibilitat. Des que la Generalitat es va fer càrrec del finançament a mitges amb Andorra tan sols es van fer uns quants vols amb passatgers l’any 2015. Ara gràcies a una nova tecnologia basada en GPS, els vols comercials tornen a l’aeroport de la Seu, després d’un llarg procés burocràtic amb el govern espanyol per tal d’obtenir la seva aprovació.

Andorra ja està demanant al govern central que doti d’una duana a l’Aeroport de la Seu per tal que puguin arribar passatgers procedents de fora de la Unió Europea o de l’espai Schengen, per fomentar el turisme o noves oportunitats comercials pel país dels Pirineus.

Un dels que es podria beneficiar ben aviat d’aquesta nova connexió entre Catalunya i Madrid podria ser Risto Mejide, ja que segons publicava la seva parella Laura Escanes a les xarxes socials, estan de trasllat, decidits a deixar el pis de Barcelona. El destí no sabem si serà la Cerdanya que tant els agrada ara que tenen vols a Madrid on Risto treballa majoritàriament o directament marxaran a Madrid i tindran més fàcil venir a passar els caps de setmana a la Cerdanya.