Nacional

L’Aeroport del Prat acull la prova pilot de reconeixement facial per embarcar sense ensenyar documentació

Foto: AENA

Aena i Vueling estan fent una prova pilot a l’Aeroport del Prat amb col·laboració amb un grup d’empreses de tecnologia, per implementar un sistema de reconeixement facial que permetrà fer tot el procés d’embarcament tant de persones com d’equipatge sense necessitat de mostrar cap documentació. De moment la prova es fa només en els vols de la companyia Vueling amb destinació a Màlaga, però aviat està previst que s’ampliï a altres destinacions com Sevilla o Madrid.

La comprovació de les dades biomètriques i validació de la documentació es pot fer des de casa a través d’una aplicació d’Aena o en una màquina situada en la Terminal 1 de l’Aeroport de Barcelona, just al costat dels taulers de Vueling. Un cop feta la validació, per embarcar o facturar tan sols s’haurà de passar per davant d’una càmera que verificarà la identitat de la persona.

En aquests moments aquest dispositiu tan sols està ubicat en una porta d’embarcament dels vols de Vueling amb destí a Màlaga, la B35, però en un futur es preveu ampliar-ho a altres destinacions, amb la finalitat d’agilitzar el procés d’embarcament i facturació.