Nacional

L’alcalde de Llívia denuncia l’entrada de guàrdies civils armats a la Vila.

Foto: Ajuntament de Llívia

L’alcalde de Llívia, Elies Nova, ha denunciat que el passat 10 de novembre, dia de les eleccions generals al Parlament espanyol, una vintena de guàrdies civils armats van entrar a la Vila de Llívia, cosa totalment prohibida pel Tractat dels Pirineus de 1659.

Llívia és un enclavament català i espanyol, dins de França, envoltat per territori francès per tot arreu.

Segons el Tractat de Llívia, signat el 12 de novembre de 1660 entre els representants de Felip IV i Lluís XIV, 33 pobles de la Vall de Querol a la Cerdanya passaven a pertànyer a França. Llívia no tenia el títol de poble, era una Vila i a última hora no va ser annexionat a territori francès, es va queda com un enclavament català-espanyol dins de territori francès.

Una de les condicions del tractat va ser que mai es fortifiqués ni hi hagués més de quatre soldats armats al municipi, per tant ni policia nacional, ni exèrcit, ni guàrdia civil poden entrar a la Vila de Llívia amb més de quatre agents armats.

Amb l’entrada d’una vintena de guàrdies civils el passat dia 10, clarament van violar el Tractat de Llívia, plenament en vigor.

L’alcalde de Llívia a més de fer-ho públic a través de les xarxes socials, no descarta la possibilitat de presentar la corresponent denúncia davant el Ministeri de l’Interior, la Comissió de Límits, la Prefectura Francesa i a l’estat francès.