Societat

L’alcalde d’Estella (Navarra) converteix la plaça de toros en un pipicà. 

Si ahir vam sentir al líder del partit popular, Pablo Casado, afirmant que quan arribi al govern, tornaran les retransmissions de l’anomenada “Fiesta Nacional” a televisió espanyola, avui ens assabentem que l’alcalde de la població navarresa d’Estella ha aprofitat la plaça de braus del poble per fer una zona d’esbarjo per a gossos, incloent-hi un pipicà.

És veritat que durant les precampanyes i campanyes electorals es diuen moltes coses que no són veritat o són mitja veritat. En aquest cas Pablo Casado ha llençat aquest compromís sense tenir en compte el que opina el Consell d’Administració de RTVE o bé és una forma de reconèixer que si resulta guanyador en les eleccions, controlarà el mitjà de comunicació.

Tornant a Estella, el govern municipal de l’alcalde Koldo Leoz de Bildu, a més de donar-li una nova utilitat a la plaça de braus, també li canviaran el nom, a partir d’ara serà la “Plaza de Todos“.

En ella a més de ser un lloc de socialització dels canins i els seus amos, s’impartiran cursos gratuïts d’educació canina.

Els defensors de la tauromàquia han posat el crit al cel amb aquesta decisió, argumentant que ara els gossos pixaran i cagaran en el lloc on haurien d’estar els braus, però la veritat és que almenys no serà la sang dels pobres animals la que es vessarà sobre la sorra de la plaça.

Ahir mateix van fer una exhibició de la secció canina de la Policia Foral de Navarra.