Nacional

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau vol eliminar el Pont Aeri

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau com a mesura per combatre el canvi climàtic ha plantejat una idea més aviat polèmica, eliminar de l’aeroport de Barcelona tots aquells vols que tinguin una connexió via tren, com és el Pont Aeri Barcelona-Madrid.

Aquesta mesura és una de les que presentarà en una mesa conjunta que se celebrarà amb la Generalitat i l’Estat. Està previst que a mitjans de gener, l’ajuntament de Barcelona declari l’emergència climàtica.

Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de Barcelona en unes declaracions fetes ahir a Betevé va afirmar que la mesura es prendria perquè el pont aeri té una alternativa ferroviària que no produeix emissions de CO₂, però com el consistori no té plena competència per fer-la realitat, demana que s’impliquin tant la Generalitat com l’Estat.

Un dels principals problemes pot ser el preu més elevat de l’AVE, però amb el nou AVLO  (Ave low cost) que començarà a operar a l’abril, potser quedarà solucionat.

Per altra part entitats dels empresaris ja han fet patent la seva disconformitat, ja que cada dia milers d’empresaris fan aquest trajecte.

Una altra cosa a tenir en compte és que el Pont Aeri, encara que tinguem al cap que són vols tan sols per empresaris o executius, tenen moltes connexions internacionals, sobretot en vols transoceànics, aquests passatgers quan arribin a Barajas hauran d’anar fins a Atocha i agafar el tren si el seu destí final és Barcelona?