Internacional

L’assalt al Capitoli de Washington se salda amb quatre morts i 14 policies ferits


L’assalt que es va produir ahir al Capitoli de Washington va acabar amb quatre morts i diferents ferits, entre ells 14 policies i una cinquantena de detinguts. Els fets van succeir ahir quan les dues cambres del Congrés estaven celebrant la sessió per la qual es feia oficial la victòria de Joe Biden en les darreres eleccions del mes de novembre.

Els seguidors de Trump van sorprendre la poca policia que custodiava el Capitoli, aconseguint entrar en ell i fins tres hores més tard no van poder desallotjar-los per poder reprendre la sessió. Donald Trump va fer un vídeo que va difondre a través de Twitter per demanar a la gent que abandonés el Capitoli i tornés a casa, però reafirmant-se en la seva idea que el resultat electoral havia estat manipulat i ell era el guanyador.

Twitter ha esborrat el vídeo i li ha tancat el compte durant 12 hores, sempre que esborri tots els tuits reafirmant la seva victòria.

De moment només es coneix la causa de la mort d’una dona, va ser per un tret, sembla ser procedent d’un agent, de la resta de morts es desconeix la causa. La policia també va requisar moltes armes que duien els assaltants.

Els detinguts a més estan acusats de violació del toc de queda que a Washington està fixat a les 18.00 h hora local, fins després de la investidura de Joe Biden el 20 de gener. En els voltants de les seus dels diferents comitès nacionals dels partits es varen trobar bombes de fabricació casolana i segons la CNN, en les proximitats del Capitoli també es va trobar un vehicle amb deu còctels Molotov i un rifle a dins.

Un cop desallotjat l’edifici es van reprendre les sessions i es va poder corroborar el resultat de les eleccions, donant com a vencedor i nou president dels Estats Units a Joe Biden.