Successos

L’assassí de Vila Olímpica en estat crític després d’haver rebut un tret al cap aquesta matinada


Valentín Moreno, conegut com l’assassí de la Vila Olímpica per haver matat un noi a puntades de peu en la Vila Olímpica de Barcelona l’any 2000, ha ingressat aquesta matinada en estat crític després d’haver rebut un tret al cap a Sant Adrià del Besòs. Els Mossos d’Esquadra estan investigant el tiroteig del qual han estat alertats cap a la una de la matinada i encara que no ho confirmen, segons la publicació que ha fet Metropoli AbiertaValentín Moreno hauria mort hores després de l’ingrés al centre hospitalari. Valentín Moreno tenia molts enemics a Sant Adrià i en diverses ocasions s’hauria enfrontat a diferents bandes del barri de la Mina.

L’any 2000 Moreno i altres persones van participar en una baralla a la porta d’una discoteca de la Vila Olímpica on va resultar mort un jove de 23 anys, Carlos Javier Robledo Peña. Segons les investigacions que es van fer en el seu moment, tot va començar per una discussió sobre la propietat d’una jaqueta.

Sis persones van ser condemnades a un total de 160 anys de presó. En aquelles dates Valentín Romero era menor d’edat, li faltaven poques hores per fer els 18 anys, per això se li va aplicar la justícia de menors i el van condemnar a 12 anys d’internament en un centre de menors i l’Audiència de Barcelona li va rebaixar la condemna a vuit anys i altres tres de llibertat vigilada.

Poc temps després de sortir del centre d’internament, l’any 2009 va protagonitzar una altra agressió pel que va ser detingut de nou, va ser una agressió racista en un camp de futbol i en 2017 el van arrestar de nou per agredir al personal sanitari de l’Hospital del mar on estava ingressat el seu pare.