Nacional

L’Audiència de Barcelona rebaixa les indemnitzacions per l’accident del Germanwings.

Monument a les víctimes del Germanwings

Set famílies que van rebutjar la indemnització que els oferia la companyia asseguradora de l’accident d’aviació del Germanwings, van recórrer als tribunals i l’any 2018 un jutjat de Barcelona va dictar sentència condemnant a l’aerolínia a pagar entre 104.000 € i 220.000 € per cada víctima, en funció del grau de parentiu.

Malgrat que aquestes indemnitzacions eren superiors a les oferides en el primer moment per l’asseguradora de la companyia Germanwings, els familiars de les víctimes no estaven d’acord i van recórrer a l’Audiència de Barcelona.

Ara, l’Audiència ha estimat en part un recurs presentat per Allianz Global Corporate & Specialty i Germanwings i ha rebaixat les indemnitzacions que havien de rebre set famílies de les víctimes de l’accident dels Alps en el que van morir un total de 150 persones, l’any 2015.

El jutge de l’Audiència ha explicat que s’ha utilitzat el mateix barem que s’aplica a Espanya per responsabilitat civil, de manera que tots tinguin els mateixos drets pels mateixos danys. Ara les indemnitzacions han quedat establertes entre 30.000 € i 105.000 €.

Recordem que va ser el copilot de l’avió, el causant de l’accident, quan aprofitant un moment en què es va quedar sol a la cabina, va decidir estavellar l’avió contra els Alps francesos.