Nacional

L’Audiència de Madrid no veu problema en el cartell de Vox dels menors no acompanyats perquè són un problema social.


Durant la campanya electoral de les eleccions autonòmiques de la Comunitat de Madrid del passat mes de maig, el partit d’extrema dreta VOX va fer un cartell que va ser força criticat pel seu contingut. En ell es podia veure la imatge d’una àvia i un noi encaputxat amb un mocador que li tapa la cara. El missatge que volien donar és que un menor no acompanyat ens costa 4.700 €, mentre una àvia espanyola cobra 426 € de pensió al mes.

Ara l’Audiència Provincial de Madrid ha desestimat el recurs presentat per la Fiscalia i al que es va sumar el PSOE. La justícia madrilenya avala el cartell que VOX va col·locar a la Porta del Sol. Consideren que només es tracta d’un “eslògan electoral” i malgrat que en ell es difonguin mentides no poden prohibir idees.

El més greu d’aquesta decisió, segons l’auto que ha avançat el País, els magistrats de l’Audiència Provincial de Madrid, arriben a afirmar que amb independència de si les xifres que s’ofereixen són o no verdaderes, els menors no acompanyats representen un evident problema social i polític.