Nacional

L’Audiència de Madrid ordena l’entrada a la presó dels ultres que van assaltar Blanquerna fa vuit anys

L’Audiència de Madrid ha ordenat avui l’ingrés a la presó de deu dels dotze condemnats per l’assalt a Blanquerna, la seu de la Generalitat a la capital de l’Estat, l’11 de setembre del 2013. Entre el 25 i 29 d’aquest més hauran de recollir el manament d’ingrés i triar la presó on vulguin complir la condemna. Des de la data de recollida tindran deu dies per ingressar.

L’Audiència ha pres aquesta decisió, després que el Tribunal Constitucional hagi rebutjat el recurs d’empara que paralitzava l’execució de la condemna. Un dels condemnats ja està a presó perquè quan estava en cerca i captura el van detenir i un altre està desaparegut i fins que no sogui localitzat no es podrà executar la condemna.

Els condemnats van demanar l’indult que està tramitant el Tribunal Suprem, per això l’Audiència ara ha demanat a l’alt tribunal que els informi sobre l’estat en què es troben. Entre els condemnats hi ha diferents líders de partits d’ultradreta com Manuel Andrino de La Falange i Pedro Chaparro de Democràcia Nacional.

Els dotze van perpetrar un atac a la llibreria Blanquerna, seu de la Generalitat de Catalunya a Madrid, durant la celebració de la Diada del 2013. Van entrar al local cridant “No nos engañan, Catalunya es España“, llençant mobles a terra, trencant una cristallera, empenyent i enfrontant-se a diferents persones, com el llavors diputat Josep Lluís Sánchez Llibre i un càmera de televisió.