Successos

L’empresa IQOXE havia estat sancionada recentment quatre vegades, per incompliment de normatives de seguretat.

L’empresa química IQOXE causant de l’explosió del passat dimarts amb el resultat de tres persones mortes i set ferides, ja havia estat sancionada en quatre ocasions per incompliment de diferents normatives.

Totes les sancions van acabar en una multa econòmica per l’incompliment de la normativa en seguretat, per les condicions de treball del seu personal i en una ocasió també per excés de producció, és a dir per produir més òxid d’etilè del que tenia permès.

 

El Conseller de Treball, Chakir el Homrani afirma que arribaran al fons de la investigació per saber quina va ser la causa de l’explosió del reactor i l’abast de la responsabilitat de l’empresa.

El més trist de tot això és que quan una empresa amb tanta perillositat, que incompleix la normativa vigent respecte a seguretat, pugui continuar treballant simplement pagant una sanció econòmica. La reflexió és que davant els diners desapareix el perill. Si en lloc de sanció econòmica s’hagués tancat l’empresa fins que resolguessin les deficiències en seguretat, ens hauríem estalviat tres morts, set ferits i totes les destrosses materials.

Sens dubte el major responsable d’aquest terrible accident és l’empresa IQOXE, però l’Administració Pública hauria de tenir uns controls més estrictes sobre aquest tipus d’empreses perilloses. El mateix va passar amb l’incendi a la planta de reciclatge de Montornès del Vallès el passat desembre, l’empresa també havia estat sancionada en dues ocasions que també van acabar en una simple multa.