Nacional

Les estafes al voltant de la Festa de Sant Jordi

Durant el dia de Sant Jordi, moltes associacions, escoles o particulars aprofiten per muntar una parada de venda de roses i llibres per recaptar diners per la seva entitat solidària, pel viatge de fi de curs o simplement per tenir un ingrés extra.

Però els estafadors que sempre estan alerta, aprofiten aquestes ocasions. Una de les grans estafes d’aquest any a Barcelona i que va detectar la Guàrdia Urbana, ha estat la feta presumptament per dos nois de 19 anys que venien llicències d’ocupació de la via pública per muntar una parada de venda de roses i llibres, el que ignoraven els paradistes és que el Dia de Sant Jordi, l’ajuntament no cobra res, atorga 4.000 llicències gratuïtament, repartides per tota la ciutat.

Cobraven entre 250 i 600 euros per parada i de la investigació es dedueix que podien haver recaptat més de 100.000 euros.

Un dels nois investigat va agafar dades d’una empresa on havia treballat i amb elles van demanar 300 llicències gratuïtes a l’ajuntament que després van posar a la venda per internet.

Ara estan investigats per estafa, falsificació de documents i suplantació d’identitat. La majoria dels estafats no són professionals del sector del llibre o la rosa, són joves estudiants que l’únic que volien era recaptar diners pel viatge de fi de curs i desconeixedors de les normes de l’ajuntament en aquest aspecte.