Societat

Les frases més destacades de l’entrevista del Papa Francisco amb Jordi Évole

Ahir a la nit Jordi Évole va entrevistar al Papa Francisco en el programa Salvados de La Sexta. Évole sempre s’ha caracteritzat per les seves entrevistes polèmiques i en aquest cas moltes són les crítiques per si un Papa ha de ser entrevistat o no.

No oblidem que a més de Papa, Jorge Mario Bergoglio, també és persona i com a tal te les seves pròpies opinions al voltant de tots els temes que ens preocupen a la resta dels humans.

El programa de més d’una hora de duració va deixar uns quants titulars destacables del Papa Francisco:

Referent a la migració:

Que va plorar en veure una concertina com les que hi ha a Ceuta i Melilla per evitar l’entrada dels migrants. Aquesta no és la forma de resoldre el problema de la immigració, va declarar. Això demostra fins on és capaç d’arribar la humanitat d’una persona.

Europa si vol ser la mare Europa i no l’àvia Europa ha d’invertir, ha d’intentar intel·ligentment ajudar a augmentar l’educació i la inversió per evitar la migració, no per la força sinó per la generositat, l’educació i les inversions econòmiques.

Un país no pot rebre tots els migrants, però hi ha una Europa per distribuir migrants, posant Suècia com a exemple de generositat.

Europa s’ha oblidat que els seus fills van colpejar les portes d’Amèrica després de les guerres. Europa es fa vella, no té fills i no vol migrants.

El que aixeca un mur acaba presoner, referint-se a Donald Trump.

Referent a la pederàstia:

El Vaticà no se salva dels pecats i vergonyes d’altres societats.

El Vaticà està format per homes que tenen els mateixos límits i cauen de vegades en les mateixes coses. Per tot això s’ha d’anar netejant l’Església.

Referent a la memòria històrica:

Una societat no pot somriure al futur tenint els seus morts amagats.

Els morts han de ser enterrats, no amagats, així mai tindrem pau.

Referent al sistema econòmic mundial:

El capitalisme és el que provoca la pobresa: “Cada vez hay menos ricos con mucha plata y cada vez hay más pobres con muy poca plata”

Referent a les armes:

Els governs no tenen dret a parlar de pau, perquè amb la venda d’armament estan fomentant en un altre país, la guerra que no volen en el seu.

Referent a l’avortament:

No és just eliminar una vida per resoldre un problema i ho compara amb la contractació d’un sicari, però afirma que entén la desesperació d’una dona en el cas d’una concepció per violació.

Referent a l’homosexualitat:

Aconsella als pares que si veuen coses rares, consultin amb un professional.

Referent al paper de la dona a l’Església:

L’Església sempre ha tingut a la dona relegada a treballs de servitud, s’ha de començar a canviar, però això costa.

I per acabar l’entrevista com a tots els programes d’Évole hi ha un toc d’humor, li va fer una gran pregunta:

És un sacrilegi dir que Messi és Déu?

“És un Dios con la pelota en la cancha“.