Successos

L’home sense sostre ferit per un Guàrdia Urbà de Barcelona serà investigat i la Fundació Arrels presentarà acusació contra l’agent que va disparar.


Un Jutjat de Barcelona ha decidit investigar a Marjan, l’home sense sostre que va resultar ferit pels trets d’un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona el passat dissabte a la tarda al Passeig de Sant Joan, en canvi no ha obert investigació contra l’agent que va disparar ni els seus companys.

Segons publica la Fundació Arrels en el seu perfil de Twitter, es presentarà com acusació particular per salvaguardar els drets del sense sostre que vivia als voltants del Passeig de Sant Joan, força conegut pels veïns i comerciants de la zona i que alguns qualifiquen de pacífic. Alguns testimonis de les botigues de la zona diuen que sovint entrava amb un got perquè li omplissin d’aigua calenta per poder fer-se un te, però mai havia estat violent.

Segons els Mossos d’Esquadra tenen versions contradictòries dels fets, segons l’informe de la Guàrdia Urbana es van veure obligats a disparar perquè en Marjan presentava una actitud agressiva contra ells duent un ganivet de grans dimensions, en canvi diversos testimonis afirmen que no van veure que el ferit portés cap arma blanca.

Segons Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació, les dades que tenen és que la intervenció policial es va iniciar amb la trucada d’una persona dient que hi havia algú que l’estava molestant i que el ganivet era normal, com tots els que tenim a casa i que també tenen les persones que viuen al carrer per poder menjar.

El ferit que va ser traslladat a l’Hospital de Sant Pau, on va estar intervingut del tret a la panxa, continua ingressat i malgrat que té dos requeriments pendents de jutjats d’Algesires, el jutge ha decidit que quan surti de l’Hospital quedi en llibertat.