Nacional

L’Hotel Arts es queda pràcticament amb tot el front marítim de Barcelona per 76 milions d’euros

En la subhasta que es va celebrar ahir a la Delegació d’Hisenda de Barcelona, el grup inversor propietari de l’Hotel Arts s’ha quedat amb la majoria dels locals que Hisenda venia per un preu inicial de 68,3 milions d’euros. Concretament s’ha quedat amb 24 dels 26 establiments per un preu de 76 milions.

Amb aquesta nova adquisició el grup inversor Archer Hotel Capital, controlat pel fons d’inversió holandès ABP i pel fons sobirà de Singapur, GIC, controlarà pràcticament tot el Front Marítim de la Ciutat Comtal, tan sols dos dels lots no interessaven al grup, el local de Mac Donalds de la Ronda Litoral que ha estat adquirir per Burger King i la benzinera de Repsol.

Aquests terrenys i locals eren propietat del Ministeri d’Hisenda que els va cedir a la ciutat amb una concessió per 30 anys que acabava l’any passat, moment en què l’organisme oficial pretenia vendre’ls per guanyar liquiditat. Malgrat que els actuals arrendataris tenen dret preferent de compra i encara poden igualar el preu que ha ofert el grup inversor, és difícil que puguin competir amb un gegant com l’Archer Hotel Capital, ja que en molts dels lots han triplicat el preu de sortida.

Aquesta operació ha provocat un gran malestar entre els arrendataris que optaven a la subhasta i en el mateix consistori d’Ada Colau, que estudia presentar una denúncia conjuntament amb els veïns de la zona, que confiaven que Hisenda cedís aquests locals a l’Ajuntament i fossin destinats a altres usos i no a oci nocturn com amb tota probabilitat faran.

Segons declaracions de Xavier Mitats, propietari de la concessió de locals a Marina Village, a TV3:

“Si el preu de sortida era de 2,9 milions, ells oferien 9, un altre que estava taxat en 4 milions oferien 11 i a més amb pagament al comptat”. “Han anat a rebentar la subhasta i a quedar-se la propietat al preu que fos”.

Entre els locals subhastats estan el Casino de Barcelona, la discoteca PachaCatwalk i Bestial. Han quedat fora alguns locals com AguaOpium o Carpe Diem, ja que encara no han acabat la concessió que els hi van renovar.

https://twitter.com/vaigivinc/status/1318164143300542464