Internacional

Lidl i Aldi ja venen tests ràpids d’antígens a Alemanya


Alemanya ha començat a vendre tests ràpids d’antígens per detectar el Coronavirus a les farmàcies i a les botigues de Lidl i Aldi. L’Institut Federal de Medicaments d’Alemanya ha aprovat les primeres llicències a alguns tipus de testos que es poden fer sense necessitat de què ho faci un professional de la sanitat.

Segons el ministre de sanitat alemany, Jens Spahn, aquesta iniciativa s’ha pres per tal de detectar el nombre més gran de casos possibles i així poder combatre millor la malaltia. De moment han concedit la llicència a tres testos dels cinquanta que s’han presentat. Són els que no necessiten aplicar-se en les zones més profundes de les fosses nasals i que pot fer qualsevol persona.

Aquests testos tenen una fiabilitat del 80% i el resultat s’obté entre 15 i 20 minuts. El funcionament és molt senzill, es fica el palet de cotó al nas, es refrega una mica i després la mostra es diposita en un aparell semblant al test d’embaràs i a esperar el resultat.

Esperem que arribin aviat al nostre país, ja que seria una bona solució per poder acudir a espectacles o visitar a persones de risc amb la tranquil·litat que no els contagiarem.