Nacional

L’INE vigilarà els nostres mòbils durant 8 dies.

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha arribat a un acord amb tres companyies de telefonia per poder controlar els nostres mòbils durant 8 dies. Les companyies que facilitaran l’accés als nostres telèfons són Movistar, Vodafone i Orange. 

Malgrat que argumenten que tan sols ho fan per fer un estudi sobre la mobilitat dels espanyols i que les dades facilitades per les operadores seran totalment anònimes, com podem estar segurs que no tindran accés a totes les nostres dades, fotografies i xats?

Si en un tema tan delicat com ha estat la Sentència sobre el Procés s’han produït filtracions, qui ens assegura que no es donaran en aquest cas també?

Hi ha alguna forma de prohibir l’accés al meu número telefònic, com ho vam fer en el cas de la comunicació per no rebre propaganda electoral?

Els dies triats per controlar els nostres aparells són: 18, 19, 20 i 21 de novembre, 24 de novembre, 25 de desembre, 20 de juliol i 15 d’agost.

Fonts de l’INE han dit que no es tractarà de donar la posició dels telèfons en concret, sinó que es farà un recompte dels terminals que hi hagi en un lloc a una hora determinada, una forma d’evitar entrar en conflicte amb la Llei de Protecció de Dades. 

Està clar que cada cop estem més controlats, així que si no voleu que sàpiguen on és el vostre mòbil, apunteu-vos aquests dies en l’agenda i si no és imprescindible, deixeu-lo a casa o apagueu-lo.