Nacional

Llum verda del Suprem a l’exhumació de Franco

Valle de Los Caídos

Aquest matí la Sala Tercera del Tribunal Suprem finalment ha donat llum verda perquè es procedeixi a l’exhumació de Francisco Franco. 

Menys d’una hora és el que han trigat els sis magistrats a prendre la decisió de rebutjar per unanimitat el recurs presentat per la família del dictador, en contra de la decisió del govern de modificar la Llei de Memòria Històrica i així poder traslladar les restes de Franco del Valle de los Caídos a un nou emplaçament.

Fonts de la Moncloa afirmen que està tot preparat i s’espera fer tan aviat com es pugui, però encara falta l’autorització de l’Església, cosa que sembla no serà problema, ja que sempre han afirmat que respectarien la decisió que prengués el Suprem.

També s’haurà de superar un altre obstacle, una decisió del Jutjat Contenciós-Administratiu núm. 3 de Madrid que al mes de febrer va acordar la suspensió cautelar d’un informe de l’Ajuntament de San Lorenzo del Escorial on s’aprovaven les obres al Valle de los Caídos, però sembla que tampoc serà obstacle, ja que la decisió del Suprem i del Consell de Ministres preval sobre la d’un jutjat d’inferior instància.

En principi el Suprem també avala que Francisco Franco sigui traslladat al cementiri de Mingorrubio al Pardo, on descansen les restes de la seva dona Carmen Polo, i les del penúltim president de la dictadura franquista, Carrero Blanco.

Com deien aquest matí al programa dels Oscar’s de RAC1, Franco torna a casa.