Nacional

L’Open Arms fa 100 dies que està aturat al port de Barcelona.

El vaixell d’Open Arms ja fa 100 dies que està bloquejat al port de Barcelona, per culpa del bloqueig que fa el govern espanyol amb la denegació de l’autorització per tornar a sortir al Mediterrani. L’argument del govern és que ni Malta ni Itàlia els autoritzaria a desembarcar els nàufrags salvats i en aquest cas, el vaixell no reuneix les condicions òptimes per arribar a fins a Espanya.

Fins i tot el Ministeri de Foment els ha prohibit fer maniobres d’entrenament al port de Barcelona i sortir cap a Beirut a una trobada sobre Immigració a la Mediterrània.

Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre, dedicada a protegir en el mar a les persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecucions o pobresa.

Proactiva Open Arms, vol ser present a les campanyes electorals de les pròximes eleccions generals i per això ha posat en marxa una campanya, que sota el nom de “Vides o morts” insta als candidats a què es posicionin sobre la situació dels vaixells de rescat de les diferents ONG que operen al nostre país.

Dilluns passat a la tarda tot el món es va veure trasbalsat per l’incendi de NotreDame, tot el país va respondre amb solidaritat, Macron, president de la República francesa afirma que la Catedral serà reconstruïda en cinc anys, en un dia s’han recaptat més de mil milions d’euros per la seva reconstrucció. Sembla mentida quina solidaritat més selecta tenim al primer món, ens emmirallem amb una Catedral i girem l’esquena al cementiri del Mediterrani.