Nacional

Malestar dels alcaldes del Pallars per l’arribada de 1.200 militars a l’Acadèmia de Talarn

Els alcaldes del Pallars Jussà han mostrat el seu malestar per la imminent arribada de 1.200 aspirants a sotsoficials a l’Acadèmia Militar de Talarn, després que el Ministeri de Defensa no hagi fet cas de la petició dels alcaldes de la comarca. Els militars començaran a arribar a partir de demà diumenge 2 d’agost.

Segons indiquen els alcaldes de la zona, les seves queixes no són per un tema polític, és per un tema de seguretat sanitària en aquests temps de pandèmia. La Delegació del Govern a l’Alt Pirineu ha convocat una reunió per demanar explicacions a l’Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials.

Però la resposta per part dels responsables ha estat que els aspirants arribaran amb una declaració jurada de què es troben perfectament, se’ls prendrà la temperatura i hauran de portar mascareta obligatòriament. En el cas que els militars presentin un comportament inadequat tant a dins com a fora de l’Acadèmia, seran sancionats i no podran optar a la plaça.

L’ANC, Òmnium Cultural, CDR comarcal i els Consells Locals per la República de Tremp i la Pobla de Segur, han fet un comunicat conjunt en el qual alerten que els recursos sanitaris de la zona no estan preparats per afrontar un contagi massiu de Coronavirus i que també s’ha de tenir en compte que la població del Pallars té l’índex d’envelliment més alt de Catalunya i per tant són població d’alt risc que no podem exposar a un contagi.