Nacional

Marxes per la Llibertat com a resposta a la Sentència.

La resposta de la societat independentista catalana a la sentència del judici del procés ja va prenent forma. L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural ja han fet públic que es preparen cinc marxes, des de cinc punts de Catalunya que durant tres dies caminaran fins a Barcelona. 

Les Marxes per la Llibertat sortiran de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona per recórrer 100 km en tres dies fins a arribar a confluir a Barcelona. Està previst que un cop es conegui la sentència, el primer i segon dia es facin dues etapes diàries, una al matí i l’altre a la tarda, de 20 km cadascuna. El tercer dia es farà una sola etapa de 20 km, ja que es preveu arribar a Barcelona al migdia, possiblement serà dimecres, dijous i divendres.

Cada etapa començarà i acabarà en una població on s’oferirà menjar i beure a un preu simbòlic, així com un lloc on dormir gratuïtament.

Aquestes marxes no seran l’única resposta a la sentència, hi haurà més actes, accions i manifestacions que s’aniran publicitant a mesura que s’hagin de dur a terme. Les marxes com necessiten una logística concreta s’han anunciat amb antelació.

Segons declaracions d’Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC a RAC1 aquest mateix matí, es tracta de trencar amb la normalitat del país, amb un cert grau de desobediència, però sempre des de la no-violència, compten amb el suport dels partits independentistes i en algunes poblacions de la gent d’En Comú – Podem. També ha dit que encara no han parlat amb Ada Colau, per gestionar l’arribada a Barcelona.