Internacional

Més de 100 morts i 4.000 ferits en una explosió al Port de Beirut

Foto: (AP Photo/Hussein Malla)

Ja són més de 100 morts i 4.000 ferits les víctimes de terrible explosió que es va produir ahir a la tarda al port de Beirut, capital del Líban. Balanç provisional, ja que encara s’estan fent tasques de recerca de supervivents dins dels edificis enfonsats.

A poc menys de dos dies de complir-se el 75è aniversari de la bomba que va arrasar Hiroshima en el transcurs de la Segona Guerra Mundial, ahir a la tarda es va produir una explosió en un magatzem on s’acumulaven 2.750 tones de nitrat d’amoni, un producte altament explosiu.

En roda de premsa el primer ministre del Líban, Hasan Diab, apunta a que la causa ha estat la detonació del nitrat d’amoni que hi havia al magatzem des de fa sis anys, sense cap mesura de seguretat especial. Els hospitals de la capital estan totalment col·lapsats, el primer ministre demana ajuda internacional.

En un principi es va produir una explosió i quan molts dels veïns de Beirut estaven gravant amb el seu mòbil es va produir una segona amb una gran ona expansiva que va arrasar la zona del port i part de la ciutat.

Encara que la versió oficial de moment apunta a un accident, no es descarten altres possibilitats com la d’un atemptat, ja que s’ha produït tres dies abans que un tribunal recolzat per les Nacions Unides emeti el veredicte sobre quatre militants de la milícia chií libanesa Hizbolà, acusats de participar en un atemptat en el 2005 on van morir 22 persones, entre elles el primer ministre Rafik al-Hariri

https://twitter.com/anjgreyy/status/1290890055356096512

https://twitter.com/JonahTillman6/status/1290883616457793539