Successos

Més de 200 estornells cauen morts sobre els cotxes i vianants d’una ciutat de Galícia


Ahir al matí es va produir un fet força insòlit en els carrers de la ciutat de Ferrol a Galícia, quan els conductors i vianants que circulaven pel carrer Alcalde Quintanilla de la ciutat gallega van observar com començaven a caure estornells morts damunt dels cotxes.

El carrer va quedar ple d’ocells morts a terra i als jardins d’un hospital que hi ha a la zona. Els estornells van caure de sobte com si fos una pluja, deixant sorpresos als conductors i vianants. La Policia municipal del Ferrol va retirar les aus cap a les voreres i van traslladar el fet a la Conselleria de Medi Ambient que es farà càrrec de la investigació per esbrinar que és el que pot haver passat.

Es van recollir aus mortes per poder analitzar-les. També es van trobar cinc exemplars que encara vivien i els van traslladar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge per veure si podien salvar-los.

A falta del resultat de la investigació tot apunta al fet que podria haver estat una electrocució, fet que es dona sovint en aus gregàries. Les aus que volen en grup només que una d’elles tingui contacte amb un cable d’alta tensió en males condicions i quedi electrocutada, automàticament l’electrocució passa a tot el grup.

Segons ha relatat un testimoni al diari ‘La Voz de Galicia‘ diu que a primera hora del matí quan encara estava al llit va sentir un soroll molt gran com si fos un tro al qual no li va donar més importància, però quan es va aixecar i va veure per la finestra tot el carrer ple d’estornells morts, va pensar que podria tenir alguna cosa a veure. Un altre testimoni que es dirigia a treballar, diu que de sobte va veure com la bandada d’estornells sortia dels arbres del jardí de l’Hospital Juan Cardona i començaven a caure a terra.

Aquest fet ja es va donar a Catalunya al febrer del 2020