Nacional

Més empreses renuncien o prenen mesures per al Mobile World Congress.

Fins ara eren quatre grans multinacionals les que havien anunciat que no participarien en el Mobile World Congress que s’ha de celebrar l’última setmana d’aquest mes a Barcelona, a causa del Coronavirus.

A la coreana LG, la sueca Ericson, les americanes Nvidia i Amazon, avui s’ha sumat a la llista de renúncies la japonesa Sony, que encara que ha anunciat que vindrà ho farà amb una expedició molt menys nombrosa del que tenia previst, per la por de contagi del Coronavirus, que fins ara ha causat la mort de més de 900 persones, encara que si ho quantifiquem en xifres, tan sols representa un 0,0007% de la població xinesa.

 

A l’Estat espanyol s’han detectat dos casos d’aquesta malaltia, tots dos de nacionalitat estrangera, un alemany a La Gomera i l’altre a Palma de Mallorca de nacionalitat anglesa.

El Mobile World Congress és la fira tecnològica més important del món i per Barcelona significa la font més gran d’ingressos procedents del turisme de congrés, al llarg de tot l’any, que s’estima en 400 milions i 12.000 llocs de treball. La por al Coronavirus ja no només ha provocat la renúncia d’alguns dels expositors més grans del món, sinó que també afectarà els visitants d’arreu del planeta.

 

Per intentar frenar aquesta onada de baixes, els organitzadors del Mobile World Congress, han pres unes quantes mesures de seguretat i ja han anunciat que no deixaran entrar als procedents de Hubei, l’epicentre del Coronavirus i a totes les persones que hagin visitat la Xina en els 14 dies anteriors a la celebració del congrés. Quan recullin l’acreditació hauran de presentar el passaport i un certificat de salut. Altres consells de seguretat són evitar donar la mà i portar mascaretes.