Nacional

Milers de peixos morts per manca d’oxigen a les platges del Mar Menor

Foto: Twitter @DavidMarCartago

Tota aquesta setmana passada han estat arribant a determinades platges del Mar Menor a la costa mediterrània de Múrcia, milers de peixos morts a causa de la falta d’oxigen pels abocaments que arriben a les aigües de la llacuna salada. A causa d’aquest fet s’han hagut de tancar diverses platges com les de “Playa Honda”, “Playa Paraiso” i des de “Cala del Pino” fins a la “Playa de los Alemanes“, en totes elles oneja la bandera vermella.

Entitats ecologistes com “Pacto por el Mar Menor”, “SOS Mar Menor” o “La Asociación de Naturalistas del Sureste” fa anys que estan denunciant el deteriorament del Mar Menor a causa dels fertilitzants que arriben a les aigües i que són els responsables de la manca d’oxigen en elles.

L’any 2019 ja es va produir un fet similar, llavors afectava espècies de peixos més grans. Aquest cop es va començar veient peixos més petits, però ja estan començant a arribar llenguados i també s’han pogut veure llagostins i crancs. El departament de medi ambient de la comunitat murciana ja està treballant per retirar els peixos morts evitant les males olors que s’estan produint a la llacuna salada.

Aprofitant que ahir la Volta ciclista a Espanya passava per Múrcia, diverses entitats ecologistes van fer una crida a la ciutadania per manifestar-se i mostrar el seu rebuig a la situació en què es troba el Mar Menor.