Societat

Mollet del Vallès ja és Ciutat 30 – La primera ciutat catalana a limitar la velocitat a 30 km/h en tots els carrers.

El municipi de Mollet del Vallès ha estat el primer de Catalunya a limitar la velocitat a 30 km/h en tots els carrers de la ciutat, incloses les rondes.

Aquesta decisió s’ha pres després que el passat més de gener es declarés municipi amb emergència climàtica i com a mesura per a lluitar contra el canvi climàtic. Ahir dilluns l’alcalde Josep Monràs acompanyat d’altres membres del consistori van fer la presentació d’aquesta i altres mesures preses en aquest sentit.

Mollet del Vallès s’ha avançat a la mesura que va anunciar la ministra de Transició Energètica, Teresa Ribera, en el passat Consell de Ministres, que pròximament entrarà en vigor en les zones de baixes emissions (ZBE).

 

Es procedirà a canviar tots els senyals antics de limitació de velocitat a 50 km/h per les noves de 30 km/h. L’alcalde ha dit que no és una mesura recaptatòria, sinó per sensibilitzar a la ciutadania de la necessitat de lluitar contra la contaminació, per això en principi la Policia Municipal no sancionarà als infractors, sinó que es limitarà a informar. Més endavant ja estudiaran la possibilitat d’imposar sancions, en funció de com responguin els conductors, si la gent és respectuosa, no caldrà sancionar.