Societat

Mor en un terrible accident Joan Antoni Solans, exdirector d’Urbanisme de la Generalitat.

El que va ser director general d’Urbanisme de la Generalitat i subdirector de l’Institut Català del Sòl entre el 1980 i el 1997, Joan Antoni Solans, de 77 anys va morir ahir en un terrible accident a Calella de Palafrugell.

Els fets van succeir ahir entre les 3 i les 4 de la tarda, quan Joan Antoni Solans estava traient coses del maleter del seu vehicle estacionat davant l’hotel Sant Roc de Calella. Tot apunta que un altre vehicle conduït per un estranger, que també era client de l’hotel es va equivocar en manipular el cotxe que era automàtic i en lloc de fer marxa enrere va avançar, atrapant a Solans entre els dos vehicles.

Fins al lloc de l’accident es van desplaçar unitats d’emergències mèdiques i policia local que no van poder fer res per salvar-li va vida. Possiblement la causa de la mort podria ser la secció de l’artèria femoral, cosa que s’haurà de confirmar per l’autòpsia.

Joan Antoni Solans, arquitecte i urbanista va destacar per dirigir el Pla general metropolità de Barcelona als anys 70 i posteriorment va ser nomenat Director General d’Urbanisme i vicepresident de l’Incasòl. També era membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, i de l’Institut d’Estudis Catalans en l’apartat de Ciències i Tecnologia. L’any 2013 va rebre la Creu de Sant Jordi.

A través de les xarxes socials s’estan rebent mostres de condol per part de polítics i altres personalitats del món i la cultura catalana.