Societat

Mor Ennio Morricone un dels millors compositors de la història del cinema.

Ennio Morricone, el compositor italià ens ha deixat avui amb 91 anys, a causa de les complicacions que ha patit per una trencadissa del fèmur, per la que portava ingressat en un centre hospitalari de Roma des de fa uns dies.

Ennio Morricone, sens dubte ha estat un dels millors compositors de la història del cinema mundial. Més de 500 bandes sonores en el seu repertori, melodies que tots tenim en la nostra ment, tan populars com les de La missió, Cinema Paradiso, Els intocables d’Elliot Ness o la de “El bueno, el feo i el malo” i altres pel·lícules de l’oest.

Morricone ha mort a Roma, la ciutat on va néixer. Malgrat tota la seva trajectòria professional, va haver d’esperar fins a l’any 2016 per aconseguir el primer Oscar, que l’Acadèmia li va atorgar per la música de “Los odiosos ocho“, de Quentin Tarantino. Deu anys abans havia rebut l’Oscar honorífic. Precisament aquest any va ser el guanyador del premi Princesa d’Astúries de les Arts.

Ennio Morricone no li agradava gaire la fama i intentava passar desapercebut. Malgrat la seva popularitat a Hollywood mai va aprendre a parlar anglès i es va negar a viure als Estats Units.

Descansi en Pau. Recordem-lo interpretant els principals temes de la pel.licula La Missió.