Nacional

Mor per covid a Bellvitge un home de 80 anys al que se l’havien administrat les dues dosis de vacuna.

Ja sabem que les vacunes no són 100% efectives, però molts de nosaltres estem molt més tranquils quan ja tenim la pauta completa de vacunació una o dues dosis en funció de la vacuna que ens han administrat i abaixem la guàrdia. Malauradament sempre es pot donar un cas com el que va passar la setmana passada a l’Hospital de Bellvitge.

Un home de 80 anys al que li havien administrat la segona dosi de la vacuna (segurament Pfizer per l’edat) fa dos mesos, va morir la setmana passada a causa de la Covid. En una entrevista a TV3 el Cap de Medicina Intensiva de Bellvitge, Rafael Mañez, ha afirmat que era un pacient vacunat correctament amb les dues dosis, però es veu que havia desenvolupat un nivell baix d’anticossos davant la Covid-19. Un cas excepcional com el que presenten totes les vacunes.

Ara que estem en la cinquena onada de la pandèmia, amb l’increment de casos que arriben als hospitals i centres d’atenció primària, molts sanitaris estan de baixa per haver-se reinfectat, malgrat tenir la pauta de vacunació completa. Afortunadament la majoria només presenten símptomes lleus. Amb aquestes notícies només podem seguir prenent mesures de seguretat: mascareta i distancia i tot apunta que aviat ens haurem de posar una tercera dosi de vacuna.

https://twitter.com/SergiMaranya/status/1414493726446178310

https://twitter.com/elsmatins/status/1414495996571226114