Nacional

Mor Pilar Bardem als 82 anys


L’actriu sevillana establerta a Madrid Pilar Bardem va morir ahir als 82 anys a causa d’una malaltia pulmonar que feia anys que patia. Bardem era filla, germana, tieta i mare d’artistes, una família dedicada al món del teatre i el cinema en la que destaquen el seu germà Juan Antonio com a gran director i com no el seu fill Javier Bardem que ha triomfat a Hollywood, guanyador d’un Oscar l’any 2007.

Pilar Bardem feia dies que estava ingressada en la madrilenya clínica Ruber a causa de la malaltia pulmonar que patia. L’actriu també va destacar pel seu compromís amb la política sempre crítica amb la dreta i la defensa dels drets socials i dels actors.

L’any 1995 va rebre un Goya a la millor interpretació femenina de repartiment per “Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto“. Pilar Bardem deixa en la seva trajectòria professional una vuitantena de pel·lícules com “Las edades de Lulú”, “Carne Trémula“, “Airbag”, o “Boca a boca” i en algunes sèries de televisió com “Amar en tiempos revueltos“.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics de Pilar Bardem. Que la terra et sigui lleu, Pilar.