InternacionalSuccessos

Tragèdia en el naufragi d’un pesquer gallec a Terranova. Deu morts i onze desapareguts

El ‘Villa de Pitanxo’, abans del naufragi. Foto: Twitter @prazapublica

Galícia ha decretat tres dies de dol per la tragèdia que s’ha viscut en aigües de Terranova a la costa nord-oest del Canadà pel naufragi d’un pesquer gallec ahir dimarts a les sis del matí (hora catalana). De moment hi ha deu morts, tres persones rescatades amb vida i onze desapareguts.

En el vaixell de pesca, ‘Villa de Pitanxo‘, viatjaven un total de 24 mariners, 16 de nacionalitat espanyola, la majoria gallecs, 5 peruans i 3 de Ghana. La subdelegada del govern a Pontevedra, Maica Larriba, ha informat que els equips de rescat que s’han desplaçat fins a la zona del naufragi, han vist quatre embarcacions salvavides, en una hi havia tres supervivents en estat de xoc hipotèrmic, les altres eren buides. Els rescatats han informat que “hi ha cadàvers”. Els equips de rescat de les Forces Armades del Canadà, que han enviat un helicòpter, un avió i diversos vaixells, tenen moltes dificultats per treballar en la recerca, a causa del mal estat de la mar.

El Centre Nacional de Coordinació de Salvament Marítim han confirmat que el ‘Villa de Pitanxo‘, va emetre dues alertes a les 5.24 de la matinada, però en intentar contactar amb ells en diverses ocasions, ningú va contestar, fins que el senyal es va acabar perdent poc abans de les sis del matí. De moment es desconeixen les causes del sinistre.