Nacional

Ni el president en funcions Pere Aragonès ni Ada Colau rebran a Felip VI en la seva visita a Barcelona el pròxim divendres.

Felip VI i Pedro Sánchez visitaran aquest divendres Barcelona per assistir a l’acte de lliurament de premis de la Barcelona New Economy Week, organitzat pel Consorci de la Zona Franca en el marc de la reactivació econòmica després de l’aturada sense precedents que ha patit en aquests darrers mesos a causa de la Covid-19.

Avui mateix arranca aquesta trobada per impulsar la ciutat de Barcelona com “la capital mundial de la nova economia”. Una trobada que tindrà un format dual, entre actes presencials i telemàtics dirigits al sector professional del sector logístic, la indústria digital, el comerç electrònic i el sector immobiliari.

Després que la Moncloa “recomanes” al rei que no vingués a Barcelona, com fa cada any per l’entrega dels despatxos dels nous jutges fa deu dies, ara que ja ha passat l’1 d’octubre i que el president Quim Torra ja no ocupa el seu despatx al Palau de la Generalitatla Moncloa “autoritza” a què el monarca visiti la ciutat de Barcelona.

Felip VI presidirà el fòrum acompanyat per Pedro Sánchez però sense la presència del President en funcions de la Generalitat Pere Aragonès, que ja ha anunciat que no acudirà a la cita. El rei i el president del govern central també faran una visita a la incubadora d’empreses d’impressió 3D i el DFactory de la Zona Franca de Barcelona.

Pere Aragonès ja havia declinat la invitació abans de saber la llista de convidats i en quant es va assabentar que venia Felip VI i Pedro Sánchez, va mantenir la seva posició:

«Ara que sabem que s’incorporen Felip VI i Pedro Sánchez mantenim la nostra posició de no anar-hi». 

Pel que fa a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau assistirà a la Barcelona New Economy Week, però no als actes protocol·laris amb el rei, segons declaracions fetes a la premsa, els seus motius són:

“En els darrers mesos hem conegut fets molt greus que afecten la Monarquia”. “Hem vist com la Casa Reial, de facto, reconeixia que hi ha hagut mala praxi que apunta a corrupció i a acumular una fortuna de forma poc lícita, amb comptes a l’estranger i altres opacitats”.