Societat

Nissan comunica als seus treballadors que no pot garantir la producció a Barcelona

A la reunió celebrada ahir entre la direcció de l’empresa Nissan i els comitès d’empresa dels centres catalans, a la que no va acudir ni el conseller delegat ni la responsable de recursos humans, l’empresa va comunicar oficialment que no pot garantir ni els llocs de treball ni el volum de producció a la planta de Barcelona.

A la reunió que també va acudir el Departament de Treball de la Generalitat, Nissan va comunicar que el pròxim 28 de maig anunciarà el seu pla estratègic a mitjà termini. La marca nipona està estudiant el tancament de la planta de la Zona Franca i traslladar la seva producció a Renault, després de l’aliança entre les dues marques.

La planta de la Zona Franca és la més important que té Nissan a tot l’Estat, amb un total de 3.000 treballadors i de la que depenen les altres dues plantes de Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca. S’estima que a més es perdrien uns 20.000 llocs de treball indirectes, tenint en compte tots els proveïdors i subcontractistes.

La Generalitat que està treballant per intentar que no es tanqui la factoria de Barcelona, ha volgut mostrar el seu suport a la plantilla de Nissan que ja fa 17 dies que estan en vaga indefinida. Ahir el vicepresident Pere Aragonès acompanyat de la consellera Alba Vergés a la planta de SEAT a Martorell, per agrair la producció de respiradors durant la crisi de la Covid-19, va fer menció al tema.

Aragonès va afirmar que Catalunya necessita que les plantes de Nissan continuïn i que per això la Generalitat s’ha posat a disposició del Comitè d’Empresa i de la Companyia per ajudar en aquesta difícil situació.

El passat dilluns el diputat del Parlament Jordi Albert i Caballero, va visitar les plantes de Montcada i Reixac i la de Sant Andreu de la Barca. Com santandreuenc i exregidor de Sant Andreu de la Barca, viu amb especial preocupació que 350 famílies del seu poble es vegin afectades pel tancament.

https://twitter.com/Santandreuenc/status/1262373785715474433