Nacional

Nou atac informàtic a una Universitat catalana. En aquest cas ha estat la UOC.


A mitja tarda d’aquest diumenge, segon dia de l’any 2022, la Universitat Oberta de Catalunya ha patit un atac informàtic que impedeix l’accés al campus virtual als seus alumnes i resta d’usuaris autoritzats. L’atac és del tipus “ransomware“, aquell que és una mena de segrest, consistent en infectar el sistema amb un programa que restringeix l’accés a determinats arxius i pel que es demana un rescat per poder alliberar el sistema.

Així ho ha fet públic la UOC a través d’un tuit en el seu perfil de Twitter. A hores d’ara estan treballant per solucionar el problema i restablir l’accés. Aquest atac coincideix amb les darreres dates per presentar molts treballs de l’alumnat, però la UOC per tranquil·litzar els alumnes ja ha avançat que tindrà en compte aquest problema i allargarà els terminis per l’entrega dels treballs. Per tranquil·litzar als usuaris, la UOC informa que aquest atac no afecta dades personals de professors, alumnes i resta d’usuaris.

Aquest no és el primer atac informàtic que rep una universitat catalana, el passat mes d’octubre l’Autònoma de Barcelona va patir un que va deixar inactius molts serveis de la universitat i del que encara estan patint les conseqüències en determinats serveis.