Nacional

Nou contratemps pel Jutge Llarena. El Regne Unit no tramitarà l’euroordre contra Clara Ponsatí.

La Justícia del Regne Unit a través de la seva Agència Nacional contra la Delinqüència ha fet públic aquest matí que no tramitarà l’euroordre contra l’exconsellera d’ensenyament Clara Ponsatí, per desproporcionada.

Recordem que el Jutge Llarena del Tribunal Suprem, tres setmanes després de reactivar l’euroordre contra l’expresident Puigdemont, aquesta setmana mateix també va reactivar les dels exconsellers Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí.

El primer a donar resposta a la sol·licitud del Tribunal Suprem espanyol ha estat el Regne Unit, qualificant-la de desproporcionada d’acord amb la seva legislació.

Aquesta és la primera clatellada que rep la justícia espanyola, després que el President en funcions Pedro Sánchez fes una promesa electoral en el debat de TVE, dient que si guanyava les eleccions, portaria a Puigdemont i avui mateix en unes declaracions a RNE ha dit que estan treballant per aconseguir-ho, ja que la Fiscalia depèn d’ells. On queda la separació de poders i el respecte per la justícia d’altres països de la Unió Europea?