Nacional

Nova controvèrsia al Parlament qüestionant la condició de President de Quim Torra.

Fa uns dies que el Parlament de Catalunya no es deixa de sorprendre, ahir la CUP va votar junt amb PSC, PP i C’s contra la Llei de Contractes de Serveis a les persones, més coneguda com a Llei Aragonès, deixant sols a ERC i JxCat.

Avui ha saltat la notícia que aquesta setmana s’haurà de votar en el Ple si es presenta un Recurs al Suprem per defensar a Quim Torra com a President. La sorpresa ha estat quan en aquest recurs elaborat pels lletrats del Parlament es qüestiona que Torra pugui mantenir la presidència si no és diputat, cosa que havien defensat fins al moment.

Avui la mesa i la junta de portaveus ha de decidir si demà es vota el recurs. Quan es va presentar a mitjans de gener ja es parlava de les possibles interpretacions de l’estatut respecte a què la condició de diputat no és únicament necessària per al nomenament i investidura, sinó també durant tot el temps en què s’ostenta el càrrec de President, cosa que contradiu l’opinió que els lletrats van plasmar en un informe anterior i que els serveis jurídics de la Generalitat recolzaven.

El recurs que es va presentar el 16 de gener va ser refusat per la sala contenciosa administrativa del Suprem, perquè no havia passat pel ple. Sembla que la mesa no havia llegit el recurs, ja que afirmen que els lletrats actuen amb total independència, ara quan han de decidir si el presenten al ple o desisteixen de seguir endavant amb ell, s’han donat que es qüestiona a Quim Torra com a President.