Nacional

Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, nova Presidenta de la Diputació de Barcelona.

La socialista Núria Marín, actual alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat ha estat escollida Presidenta de la Diputació de Barcelona, en el ple de constitució celebrat aquest matí.

Després de les picabaralles que hem observat aquests dies enrere entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana i les manifestacions convocades per les entitats independentistes davant la seu dels dos partits demanant unitat entre les forces nacionalistes, per no haver de deixar la tercera institució política del nostre país en mans dels socialistes que van permetre la implantació del 155 a Catalunya, sembla que no han servit de res totes les negociacions i protestes.

El resultat de les votacions a la primera volta ha estat de:

23 vots per Núria Marín – PSC-CP
17 vots per Dionís Guiteras – ERC-AM
05 vots per Laura Pérez – En Comú Guanyem
04 vots per Salvador Tovar – Ciutadans
02 vots per Xavier Garcia Albiol – PP

Com que no ha assolit la majoria absoluta de 26 vots a favor, s’ha procedit a una segona votació, amb els mateixos resultats i per tant ha quedat proclamada Presidenta de la Diputació de Barcelona per majoria simple de 23 vots, la Sra. Núria Marín.

El PSC ha rebut els set vots de Junts per Catalunya i ERC ha rebut el vot de Tot per Terrassa.

Ara la nova Presidenta haurà de renunciar a un dels dos sous que té, al d’alcaldessa de l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat o al de la Diputació de Barcelona.