Internacional

Obre el primer restaurant submarí d’Europa

Què us sembla menjar a cinc metres sota l’aigua? A Lindesnes, al punt més meridional de la costa de Noruega, fa pocs dies ha obert el primer restaurant subaquàtic d’Europa, amb capacitat per 100 persones i ja té més de 7.000 reserves per dinar entre els peixos.

El restaurant es diu Under que vol dir sota en català, també significa meravella en noruec, a més de ser el primer d’Europa és el més gran del món. Fins ara havíem vist restaurants submarins a Dubai, les Maldives o Florida, però mai al nostre continent.

L’accés es fa per una espectacular estructura de formigó que emergeix del mar, simulant un vaixell enfonsat i va baixant fins a arribar a cinc metres sota el mar. Les instal·lacions també allotjaran un centre d’investigació de la vida marina.

El disseny de l’obra és de l’estudi d’arquitectura noruec Snoehetta, el mateix que va fer l’Opera d’Oslo.

Tota una experiència i desafiament de la naturalesa, amb una selecta oferta gastronòmica, davant la immensa cristallera que ens permet veure el fons marí.

La cuina estarà a les mans del xef del MåltidNicolai Ellitsgaard, que amb 12 cuiners més, elaboraran una carta basada en la cuina local d’alta qualitat, en especial els plats de peix capturat a través de la pesca sostenible.

Tota una experiència i desafiament de la naturalesa, amb una selecta oferta gastronòmica, davant la immensa cristallera que ens permet veure el fons marí. Noruega és un dels països on podem observar les aurores boreals, us imagineu veure aquest fenomen de la naturalesa i després anar a dinar a l’Under?