Nacional

Oriol Junqueras tenia immunitat quan el Suprem va dictar sentència. Reaccions a la sentència.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha dictaminat que Oriol Junqueras era immune des del moment que va ser elegit i proclamat eurodiputat, per tant el Tribunal Suprem va vulnerar els seus drets com a europarlamentari per no aixecar la presó provisional.

El Suprem hauria d’haver deixat anar a recollir l’acta a Junqueras i si consideraven que havia de tornar a la presó, ho havia de fer mitjançant un suplicatori al Parlament europeu per tal que li suspenguessin la immunitat.

Com afecta aquesta sentència a Oriol Junqueras? El TJUE en tot moment parla de presó provisional i recordem que Junqueras ja està condemnat, per tant s’obren moltes especulacions a les possibles conseqüències d’aquesta resolució.

Als que sí que beneficia clarament aquesta sentència és a Carles Puigdemont, Toni Comín i potser d’aquí a uns dies a Clara Ponsatí (recordem que un cop el Regne Unit surti de la UE, s’han de reestructurar els escons del Parlament Europeu i Espanya tindrà 5 nous diputats, un d’ells Clara Ponsatí). Aquest matí el TJUE ha afirmat que la condició d’eurodiputat s’adquireix en el moment de ser elegit i proclamat, sense cap més requisit, per tant des d’avui mateix Puigdemont i Comín tenen immunitat parlamentària.

Ja s’han produït reaccions per part de tots els protagonistes del procés, des d’ERC que està demanant la nul·litat del judici i la llibertat immediata dels presos polítics fins a VOX que diu que la UE insulta a Espanya i la Justícia.

https://twitter.com/VOX_Europa_/status/1207588694732861440