Nacional

Pablo Hasél torna a judici per uns tuits on desitjava que s’estavellés l’avió de la plantilla del Betis.


El raper lleidatà Pablo Hasél es va enfrontar ahir a un nou judici per uns tuits on desitjava que s’estavellés l’avió que duia a la plantilla del Betis de Sevilla. Hasél ha declarat per videoconferència des de la presó de Ponent a Lleida, davant la jutgessa del Jutjat penal numero 9 de Sevilla.

Els fets es remunten a l’any 2017 quan el raper va fer unes piulades desitjant que s’estavellés l’avió del Betis pel seu suport al davanter ucraïnès Roman Zozulya, quan el Rayo Vallecano no va acceptar la cessió del jugador pel seu passat polític, Hasél el va qualificar de “nazi”. Concretament va escriure: “si no fos perquè moririen pilots i hostesses, desitjaria que l’avió de la plantilla del Betis s’estavellés”.

Durant el judici Hasél va declarar que els tuits només tenien la finalitat de “denunciar els crims” del davanter ucraïnès pel seu passat “nazi”. Recordem que quan es va produir el conflicte armat entre Rússia i Ucraïna l’any 2014, Zozulya va col·laborar de forma activa amb l’exèrcit del seu país, ell sempre ho ha negat, però per les xarxes socials es difonien imatges del jugador amb un rifle d’assalt i ell mateix es titllava de ser un gran admirador de Stepán Bandera, figura controvertida d’Ucraïna per la seva afinitat a l’extrema dreta.

El judici contra Pablo Rivadulla Duró, nom reial d’Hasél ha quedat vist per sentència. El Betis demana dos anys i mig de presó i una multa de 5.400 € per un delicte d’odi, 6.000 € per injúries i 1.200 € per coaccions.

La defensa demana l’absolució perquè considera que els tuits poden ser ofensius, però en cap cas són delicte, ja que el Betis no és un col·lectiu vulnerable que necessiti una especial protecció.