Successos

Pagesos i ecologistes denuncien un vessament de fuel en una bassa de rec de Caldes de Montbui

Foto: Twitter Cup Caldes de Montbui @CUPcdm

Un vessament de petroli procedent d’una antiga pelleteria ha arribat a la bassa on es recullen les aigües sobrants dels balnearis de Caldes de Montbui i que els pagesos utilitzen per regar els seus horts. Alguns animals com coloms, altres ocells o ratpenats s’han vist afectats pel petroli, quedant totalment coberts d’oli negre.

El combustible que ha arribat a la bassa després que es trenqués una canonada del dipòsit subterrani de l’antiga pelleteria, també ha afectat la depuradora que tracta aquesta aigua que arriba dels balnearis perquè sigui adequada pel rec de les hortes de la zona.

Des de dijous a la tarda que es va detectar el vessament, precisament quan s’estaven fent unes proves per saber d’on venien unes petites filtracions de fuel que s’havien detectat en el canal de reg, els pagesos no saben quan podran tornar a regar els seus camps i temen que es perdi la collita.

En declaracions a TV3 del director de l’Hotel Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, Joan Anglí, va afirmar que en foradar el dipòsit i entrar oxigen, es va trencar una canonada i el fuel va anar a parar a l’aigua procedent de les piscines del balneari.

Els ecologistes i representants de la CUP de Caldes denuncien que es va actuar tard, encara que la fuita es va detectar dijous a la tarda, no es va començar a actuar fins al divendres, fet que va contribuir a embrutar la bassa, el canal i el més greu de tot, ocells i ratpenats van quedar totalment coberts de petroli.

L’alcalde, Isidre Pineda, afirma que sort que hi era la bassa construïda ara fa quatre anys, ja que ha fet de mur de contenció, evitant que el vessament arribés a les terres i a la riera. S’espera que la setmana vinent la bassa ja estigui neta i es pugui tornar a regar amb total normalitat.