Internacional

Paguen 120.000 dòlars per un Plàtan enganxat a una paret i acaba en la panxa d’un col·lega de l’artista.

Exactament això, 120.000 dòlars és el que s’ha pagat per un plàtan enganxat amb cinta adhesiva industrial a una paret blanca i el més curiós del cas és que el plàtan més car de la història ha acabat a la panxa d’un col·lega de l’artista.

L’autor d’aquesta obra d’art és el polèmic artista italià Maurizio Cattelan que no fa gaire temps també ens havia delectat amb la seva obra “Vàter d’Or”, un vàter fet amb or de 18 quirats valorat en més d’un milió d’euros, que el públic assistent a l’exposició podia utilitzar. Malauradament el van robar i com estava connectat a la xarxa d’aigües, va provocar greus desperfectes.

El famós plàtan ha estat una de les obres més fotografiades en la Fira Art Basel celebrada a Miami Beach, considerada com una de les fires d’art internacional més importants del món i que aquest any ha batut el rècord d’assistència amb 83.000 persones.

Dissabte passat un altre artista, David Datuna va decidir desenganxar el plàtan i menjar-se’l. A la nova obra la va titular Hungry artist, en català Artista afamat.

Encara que sembli mentida Cattelan afirma que fa més d’un any que treballava amb l’obra, en principi havia pensat a fer una escultura d’un plàtan, però al final va optar per anar a un supermercat, comprar un plàtan real i enganxar-lo amb cinta adhesiva a la paret.

No sabem qui és el comprador de l’obra, però sí que l’advertien que no hi havia instruccions sobre la conservació de la mateixa a llarg termini, en cas que el plàtan comencés el seu procés de descomposició. Quin gust deu tenir un plàtan de 120.000 dòlars?

Moment en el que el plàtan desapareix.