Societat

Pasapalabra en perill de desaparèixer de les pantalles espanyoles.

Pasapalabra, un dels concursos més populars de les televisions espanyoles amenaçat de desaparèixer per culpa d’un problema judicial al voltant dels drets d’autor del format del programa.

Recordem que Pasapalabra es va començar a emetre a les cadenes espanyoles de la mà d’Antena 3 a l’any 2000 i posteriorment, l’any 2007 va passar a emetre’l Telecinco presentat per Christian Gálvez.

La batalla legal pels drets d’emissió del format, comencen quan ITV Global Entertainment, un grup audiovisual del regne unit va interposar una demanda reclamant la propietat dels drets d’emissió del format i demanant tant que és deixes d’emetre com que s’utilitzés el nom i el mateix format de programa.

L’any 2016 l’Audiència Provincial de Madrid va dictar sentència a favor de ITV Global Entertainment, propietari dels drets, advertint a Telecinco la suspensió del programa i en primera instància a pagar una indemnització de 15 milions d’euros que posteriorment, després d’un recurs efectuat per la cadena, va ser reduïda a 7 milions.

Ara tot està en mans del Tribunal Suprem que en un principi ha donat la raó a ITV Global Entertainmental no admetre parcialment el recurs presentat per Mediaset. La sentència ferma per part del Suprem es preveu pel mes de juny. A partir d’aquesta data sabrem si podem continuar veient Pasapalabra.