Nacional

Pau Donés rep la Medalla d’Or de Belles Arts a títol pòstum


El govern de l’estat ha concedit aquest dimarts les Medalles d’Or de Belles Arts a les diferents personalitats que han destacat en l’àmbit de la cultura, en la creació artística, desenvolupament o difusió de l’art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic.

Tres persones han estat les que han rebut aquesta distinció a títol pòstum, Álvaro de Luna el madrileny que va encarnar el paper de l’Algarrobo en la sèrie Curro Jiménez, el dissenyador barceloní Andrés Sardá i el cantant també barceloní Pau Donés, solista del grup Jarabe de Palo, que malauradament ens va deixar el passat 9 de juny a causa del càncer que patia feia uns anys.

32 han estat les persones que avui el Consell de Ministres a proposta del ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, han rebut aquesta distinció:

Entre els altres guardonats destaquen la cantant madrilenya Rosario Flores, els ballarins i coreògrafs andalusos Sara Baras i Antonio Canales, el compositor alemany de música cinematogràfica i de videojocs, Hans Zimmer, el cantant barceloní del grup “El último de la fila”, Manolo Garcia i altres que podeu consultar en la pàgina del Ministeri, trobareu l’enllaç més avall.

Pau Donés ens va deixar el passat mes de juny amb una lliçó de vida i una gran enteresa per afrontar la mort. Ell ha marxat, però sempre tindrem les seves cançons.

Vols escoltar en Pau Donés cantant en català? – Lletra i Videoclip de Dóna-li a la Vida amb Manu Guix.

Els 32 guardonats amb la Medalla d’Or de Belles Arts