Nacional

Pedro Sánchez canvia d’opinió i enviarà armes directament a Ucraïna


El president del govern central, Pedro Sánchez ha anunciat aquest matí que han decidit enviar armes directament a Ucraïna, en contra del que havia opinat amb anterioritat. En la compareixença que ha fet aquest matí el president al Congrés dels Diputats ha dit que enviaran “material militar ofensiu” per tal d’ajudar a les forces armades ucraïneses a resistir els atacs de l’exercit rus.

La majoria de països europeus han enviat armament a Ucraïna, inclosa Alemanya i Suïssa que sempre s’havia mantingut neutral davant aquests conflictes. Ara l’Estat espanyol s’alia al costat de la majoria dels estats membres de la UE. Irlanda i Hongria han col·laborat amb altres materials, però no amb armes.

Sánchez també ha aprofitat per dir que inclouran a Rússia en la llista negra de paradisos fiscals i que les sancions econòmiques es mantindran fins que Putin no retiri les seves tropes d’Ucraïna. Aquesta decisió ha estat rebuda amb rebuig per part del soci de govern dels socialistes, ja que Podemos creu que això només contribueix a fomentar l’escalada de la guerra.

Els dirigents dels dos països en conflicte tindran una nova trobada per arribar a un acord per la pau, però no hi ha massa esperances positives, pel fet que Putin demana que Ucraïna reconegui la sobirania russa sobre la península de Crimea i accepti la independència de les dues regions pro russes, Donetsk i Lugansk, principal motiu del conflicte.