Nacional

Pedro Sánchez es pronuncia favorable als indults dels presos polítics catalans i el PP amenaça


El president del govern central, Pedro Sánchez s’ha pronunciat favorable a concedir els indults als presos polítics catalans condemnats l’octubre del 2019 per sedició, basant-se en els valors constitucionals com la convivència, la concòrdia, l’enteniment i no la venjança o la revenja. El PP de Pablo Casado ja ha anunciat que recorreran la decisió del govern si finalment es concedeixen els indults i que ho portaran al Tribunal Suprem.

Ara s’està a l’espera del dictamen del Tribunal Suprem, que es preveu sigui desfavorable, però no té caràcter vinculant i que es preveu arribi a mans del govern aquesta mateixa setmana. Després començarà el debat i el govern haurà de decidir, però segons les paraules de Pedro Sánchez i d’alguns altres membres del seu executiu, sembla que estan disposats a concedir-los. Veurem si tenen prou força per fer-ho i assumir el desgast electoral que li pot suposar, ja que són moltes les forces que estan en contra.

No es descarta que es puguin concedir indults parcials, però en tot cas, els líders independentistes catalans quedarien lliures, ja que comportaria quasi segur l’aplicació del tercer grau. La dreta espanyola avisa que “ho tornaran a fer”.