Successos

Perillen 5.000 hectàrees en l’incendi actiu de Santa Coloma de Queralt


Segons un informe de fa uns minuts dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, l’incendi forestal que es va iniciar ahir a la tarda a Ventalló a l’Alt Empordà està estabilitzat, ara el que els preocupa és el de Santa Coloma de Queralt a la Conca de Barberà que de moment ja ha afectat 1.100 hectàrees de terreny amb un perímetre molt inestable i que podria canviar amb els vents que es produeixin avui.

A les dotacions terrestres i aèries que han estat treballant des d’ahir, avui s’ha incorporat la Unitat Militar d’Emergències (UME) amb 26 dotacions. Algunes masies i cases han hagut de desallotjar-se als voltants de Santa Margarida de Montbui.

Des del comandament instal·lat a Santa Coloma de Queralt, el conseller Joan Ignasi Elena ha dit que avui “serà un dia complicat i molt llarg, en què s’haurà de treballar molt dur amb l’objectiu que el cap de l’incendi no avanci”. “Són moltes les necessitats per anar cobrint possibles represes que es vagin produint al llarg del dia”. A hores d’ara estan treballant un centenar de dotacions terrestres, 15 dotacions aèries i les 26 de l’UME, a més de Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Policies locals, Guàrdia Civil i la resta de serveis d’emergència.

També s’han afegit a les tasques d’extinció els pagesos de la zona amb tractors per anar llaurant camps perquè serveixin de tallafocs i obrir pas als bombers. De moment aquest seria l’incendi forestal més important d’aquest any a Catalunya i es tem que en funció del vent pugui afectar a 5.000 hectàrees.

De moment es desconeixen les causes d’aquests dos darrers incendis produïts a Catalunya, estan en fase d’investigació.