Internacional

Perpinyà es manifesta en contra de la derogació de la llei de protecció del català

Foto: Twitter @omnium

Ahir dissabte més de dues mil persones van recórrer els carrers de Perpinyà, capital de la Catalunya Nord, demanant que no es derogui la primera llei de protecció de les llengües minoritàries, la Llei Molac aprovada el passat mes d’abril, com pretenen els 61 diputats de l’Assemblea Francesa que han presentat la proposta. Aquestes llengües, entre altres, són: el català, el cors, el bretó, l’euskera, l’alsacià, l’occità o el flamenc.

La manifestació convocada pel Casal de Perpinyà, en contra del Consell Constitucional francès ha transcorregut amb el lema “Avui i demà, l’escola en català” i en ella han participat directors d’escoles públiques que fins ara ensenyen català, alcaldes de poblacions de la Catalunya Nord i moltes famílies amb nens i nenes en edat escolar. També ha participat molt activament La Bressola, associació cultural creada l’any 1976 per promoure una xarxa d’escoles on es fomenti el català a França.

Els manifestants han carregat contra el president Emmanuel Macron, per considerar-lo el veritable artífex d’aquesta iniciativa, ja que la majoria dels diputats que l’han promogut són del seu partit. Volen que es consideri el català i les altres llengües minoritàries part del patrimoni de França.

En total es van convocar una seixantena de manifestacions arreu del territori francès per reivindicar la defensa de les llengües minoritàries. Al final de l’acte a Perpinyà s’ha llegit una carta de Jordi Cuixart.

https://twitter.com/omnium/status/1398630715680514056